Снимка: архив, Reuters
fallback

Терористичната групировка "Ислямска държава" е взела за заложници над 200 жители в иракската провинция Киркук заради сътрудничеството им с иракските правителствени сили, съобщи иранската агенция Фарс, цитирана от ТАСС и БТА.

Джихадистите обвинили похитените, че издавали на кюрдските сили за самоотбрана "пешмерга", на милицията "Ал Хашд аш Шааби" и на иракските сили за сигурност местоположението на главатари на ИД.

В началото на седмицата иракската армия и доброволчески милиции предприеха ново настъпление срещу позициите на джихадистите в Киркук и след тежки боеве си върнаха контрола върху над 50 села 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Кети

преди 8 години

Киркук е в Иракски Кюрдистан, значи иракските правителствени сили и кюрдите работят заедно срещу Идил... Заедно срещу врага, който както винаги е от другата страна на океана, а сега заедно с руснаците и иранците срещу ФАЩ и производните им от Идил. Между другото, сещате ли се какво направиха САЩ с Националния музей в Багдад? Вие може и да не помните, но те помнят! Що така все шиитски държави нападат, сунитските не ги пипат, там петрол няма ли? И още как.

10

Спас

преди 8 години

Първо Ирак да даде писмено съгласие(МОЛБА) ДО РУСИЯ ЗА ПОМОЩ И ТОГАВА СЕ ПОЧВА РАБОТА!!! В Ирак още се кумят.............:)

9

bg

преди 8 години

НА Руснака му не дреме и 1000 да са тия *** до един ще идат при Алааххха

fallback