Снимка: Reuters, архив
fallback

От международната неправителствена организация "Лекари без граници" се обадили на силите на НАТО в Афганистан, за да спрат да бомбардират болницата й в северния град Кундуз.

Oще по темата
Въздушните удари обаче продължили, предаде Ройтерс, като се позова на представител на хуманитарната група.

Първата бомба паднала в 2.10 ч. сутринта. От "Лекари без граници" се обадили по телефона на НАТО в Кабул в 2.19 ч. и във Вашингтон няколко минути по-късно. Бомбардировката обаче продължила до 3.13 ч.

По последни данни при въздушните удари са били убити девет служители на болницата.

37 души са тежко ранени, предаде Франс прес.

Към момента на бомбардировките в болницата са се намирали общо 105 пациенти и 80 служители.

От НАТО признаха, че лечебното заведение може да е било улучено като "страничен ефект" от американски въздушни удари.

От афганистанска страна бе съобщено, че командващият силите на САЩ в Афганистан генерал Джон Кембъл се е обадил на президента на Афганистан Ашраф Гани, дал е подробности за операцията и се е извинил.

Тази информация обаче засега не бе потвърдена от международната коалиция. Говорителка на коалицията каза, че проверява информацията, отбелязва Ройтерс. /БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 8 години

Не са били бомби бе! Демокрация е било!Тя демокрацията е така, има си някои "странични ефекти"...Айде стига сега. Гледайте си Фокса, тъпчете си пуканките и поемайте с тях новата доза облъчване колко е лош Путин.

33

bluesky1

преди 8 години

Медиите дето реват, че руската авиация в Сирия убивала цивилни, защо не поместят и едно материалче относно това, колко хора избиха досега САЩ и Саудитска арабия в бомбенето на Йемен. Вече над 190 дни същите тези бомбят яко посочената страна, за да си върнат марионетното правителство, като загиналите цивилни са над 7 000. Това обаче прогресивните медии не ги вълнува...

32

Анонимен

преди 8 години

Шокова терапия - няма лекари, няма болни, няма проблем!

fallback