Снимка: Reuters, архив
fallback

Шокиращата снимка на Айлан Курди, удавеното детенце, което изхвърли водата на турските брегове сега е използвана именно от онези, от които семейството на момчето бягаше, пише вестник Гардиън.

Ислямска държава публикува снимката му с предупреждение, че онези, които бягат от Сирия, заслужават съдбата си. Публикацията е в статия за английската версия на списание Дабик, онлайн издание на Ислямска държава в Ирак и Леванта.

Озаглавена е ''Опасността от напускането на Дарул-Ислям'', или ислямските земи, термин с който Ислямска държава обозначава самопровъзгласения си халифат в Ирак и Сирия.

Според статията бежанците от Сирия извършват ''сериозен и опасен грях'', търсейки убежище в Запада. Изданието допълва, че това е такъв грях, че хвърля сянка върху живота и душата на децата на бягащите.

''За съжаление, някои сирийци и либийци са склонни да рискуват живота и душите на онези, които са длъжни да отгледат под думата на Шариата – техните деца – и жертват много от тях по време на опасното пътуване до земите на жадуващите за война кръстоносци, живеещи в атеизъм и цинизъм'', се казва в статията.

Изданието допълва – ''В западните страни бежанците и техните семейства са под постоянна заплаха от разврат, содомия, наркотици и алкохол, дори и да не станат вероотстъпници!''. Напускането на халифата водело до ''опасността децата и внуците ни да изоставят исляма заради християнство, атеизъм или либерализъм.''

И докато много европейци се опасяват какво ще се случи след разселването на сирийци и твърдят, че това ще промени характера на Европа, Ислямска държава се тревожи за обратното нещо.

''Ако бягащите не прегрешат, то те ще забравят езика на Корана – арабския – от който те са заобградени в Шам (Сирия), Ирак, Либия и навсякъде другаде, което би направило завръщането към религията по-трудно'', коментират терористите.

Статията също така споменава някои удавените в Средиземно море, както и загиналите в Австрия и смята, че тези трагедии трябва да ''отворят сърцето'', с призив към религиозните мюсюлмани да започнат религиозна миграция.

Според идеологията на Ислямска държава, всички мюсюлмани по света трябва да предприемат ''хиджра'', или преселение, към халифата в Сирия и Ирак. А всеки, който се отправя в обратна посока, към християнски държави ще намерят само ''убежище в Ада'', заключава статията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Pimp C

преди 8 години

Като чета думите на тези от ИД , някак много ми звучат идентично, като идеологията на русофилите тука във форума , тия същите дето не са стъпвали в съвременна Русия , да аз ходя и от мен да знаете Русия е една олиргахична псевдо-капиталистическа държава , единствените плюсове са добър гено-фонд и ресурси.

32

НФБ

преди 8 години

До АнонименРедно е идил да се преселят в САЩ. .нали те ги финансира ха и създадоха. .САЩ дадоха пари и оръжие на определен групировки за да свалят Асад. .нали тези групировки се обединиха и така възниква идил. .Както стана и с Ал кайда. .бен ладен от агент на щатските служби стана враг номер едно...

31

готин

преди 8 години

тия са толкова изостана ли че си е.........ло мамата,мн загубени хора са тези

fallback