Снимка: архив, Reuters
fallback

Джихадистката групировка "Ислямска държава" е взривила три от прочутите кули гробници в античния град Палмира в сирийската пустиня, предаде Франс прес.

Oще по темата

 

"Те са взривили три от кулите, които бяха най-добре запазени, най-красиви", заяви за агенцията директорът на департамента за древна история и музеи Маамун Абдел Карим.

"Бяхме известени преди десет дни, но току-що успяхме да потвърдим информацията", каза той, като се позова на сателитни снимки от 2 септември. Те са получени от базирана в САЩ неправителствена организация, бореща се за опазване на сирийското културно наследство.

Гробниците са построени между 44 и 103 г. след Христа и в тях са погребани местни патриции.

Новото посегателство върху този паметник на световното културно наследство става след разрушаването през последните седмици на два храма от римската епоха, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 8 години

Тези катили заслужават неутронни бомби!

17

ВАНДАЛИ

преди 8 години

ГОЛЯМ ЗОР ЩЕ ВИДЯТ С ПИРАМИДИТЕ В ЕГИПЕТ АКО И ДО ТАМ СТИГНАТ!!!

16

Одисей 1

преди 8 години

20 Коста колко страни познаваш с развитие като това на Щатите за има няма 150-200 години / за твое сведение Харвърд е по стар от Ломоносов / , колко страни са построили колкото Щатите , ще се учудиш някой ден ако разбереш колко индианци са избити в така наречените индиански войни , нали знаеш че Холивуд има навика да преувелчава , хиляди пъти повече индианци умират от болестите докарани от белият човек с колонизацията на Америка , просто не са имали нашата имунна система , а за пилигримите нямам

fallback