Снимка: архив, Reuters
fallback

Терористичната групировка "Ислямска държава" разпространи видео с директни заплахи срещу Турция и държавния глава Реджеп Таийп Ердоган, съобщава Deutsche Welle, цитиран от "Фокус".

В обръщението на екстремистите, публикувано в интернет, гражданите на страната са призовани да "се изправят срещу президента Реджеп Таийп Ердоган", който е определен като "сатана", тъй като "продаде Турция на кюрдските бунтовници и САЩ".

Това е първият запис на "Ислямска държава", в който джихадистите призовават за непосредствени действия срещу Турция. Един от радикалните бойци във видеото заплашва с "превземане на Истанбул" и призовава турците "да се борят срещу приятелите на сатаната и да окажат помощ на халифата "Ислямска държава".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

:)

преди 8 години

:) Турците днес са заловили още 22-*** от ИД,и са им обърнали резбата :)))))Ха-ха-ха-ха-хааааааааааааааааааТези от ИД, вярно са се взели на сериозно, мамини синчета глезени,ще станат любовници на кюрдите в турските затвори :))))))Така им се пада :))))

54

:)

преди 8 години

До 84И какво, хванали са ги и в момента нямат здрав кокъл по тялото,публикували са снимките им в медиите, все едно са от филм на ужасите,целите са в кръв и оголени кости и меса, ужас :)))))Така им се пада :)))Турците не са вчерашни, имат 4000 години история и почти винаги са воювали,войната и кръвта и смъртта са им в гените :))))

53

Джаид

преди 8 години

ИДИЛ е капан за ***. Сега ги подбутват да се съберат на едно място - в пустинята, дето няма къде да се скрият и задниците им лъскат от космоса - след което следва прочистване. Светът ще стане по-сигурно място след няколко месеца.

fallback