Снимка: Daily Mail
fallback

Фанатици от ИД са екзекутирали 19 жени заради отказ да правят секс с бойци на групировката, потвърждава представител на кюрдските власти пред британското издание "Дейли Мейл". 

Той твърди, че жените са били заложници в укреплението на джихадистите в Мосул, което терористичната група завладя миналия юни. 

Наскоро ИД нахлу в провинция Синджар в Северен Ирак , където заловиха хиляди жени, принадлежащи към общността на язидите, които се считат от терористите за неверници. 

Все още не е потвърдено дали 19-те екзекутирани жени са били язиди или не. Говорител на Кюрдската Демократична Партия в Мосул коментира, че тяхната смърт е заради отказа им да участват в "сексуален джихад".  

Потвърдена е и достоверността на документ, който разкрива как терористите продават християнки или жени от общността язиди, както и деца, които са отвлекли. А колкото по-младо е момичето, толкова по-скъпо струва.

Шокиращият документ описва отвлечените жени като "стока". Описани по възраст, подредени една след друга, а най-младото момиче, още 9-годишно, струва най-много – около 170$ . Колкото по-възрастна, толкова по-малко пари струва една жена. 

Брошурата, публикувана на 16 октомври м.г. продължава с уточнението, че "на клиентите се разрешава да купят до три стоки, с изключение на клиенти от Турция, Сирия и страните от Залива". 

Зейнеб Бангура, която е Специален представител на секретариата на ООН за сексуалното насилие разказва, че момичетата се препродават сякаш са просто барели с петрол и едно момиче може да бъде купено от шест различни мъже. Първи избират бойците на Ислямска държава, а след тях и заможни мъже от Близкия Изток. 

В предишни свои разкази Бангура обрисува зловещата съдба на най-красивите девици от общността на язидите. Те биват изпращани на робски наддавания в своеобразната столица на ИД в сирийския град Ракка. Там те са съблечени чисто голи и продавани на този, който плати най-много. 

Видео, разпространено от ИД през ноември миналата година, показва извратения пазар на робини. Там бойците избират измежду няколко момичета, които са оценени различно, спрямо качествата си. 

А от тогава до сега, няколко жени, които успяват да избягат, разказват за болката, страданията, униженията и мъките, причинени им от ИД. 

Три жени – Бушра (21), Мунира (17) и Ноор (22), биват завързвани, насилвани, изгаряни с цигари и насилени да се омъжат за бойци на групировката. Имената им са сменени, за да се предпази тяхната самоличност. 

Те успяват да избягат и са прехвърлени във Великобритания от международна организация, която им помага да изградят отново живота си. 

Бушра, която се е опитала да се самоубие, когато е била продадена на екстремист, разказва: "Мъжът, който ме купи, ме заведе в болница. После ми каза, че ще ме изнасили същия този ден, независимо в какво състояние съм. Отнесе ме в дома си, завърза ме и ме изнасили".

''Понякога ме изнасилваше по 5 пъти на ден. А сестра ми... тя беше едва на 14. Чувах виковете ѝ, но нищо не можех да направя, тъй като бях завързана". 

Животът на хиляди жени и момичета от язидите, древна кюрдска етническа група, бива разрушен от екстремистите, твърди Амнести Интернешънъл. Продадени, подарени и принудени да се омъжат, момичета още  малки, стават секс робини. 

А повечето от тях са толкова непоправимо травмирани, че са доведени до желанието да сложат край на живота си. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

172

Анонимен

преди 8 години

ИЗВРАТЕНА РАБОТА

171

Анонимен

преди 8 години

Казаха че Хамза Бен Ладин сина на Осама Бен Ладин бил на 24 години и издал нареждане да плануват терор и удари срещу Америка, Лондон, Париж и Тел Авив\

170

Анонимен

преди 8 години

Как да чвърлят бомби върху тях. Джихадо ислямистите винаги се прикриват със заложници или жени или деца. Тези престъпници не са мъже, те са едно долнопробно вмирисано семе. Точно по тази причина те са та. Никъде няма да му дадат жена без брак. тази религия е противна

fallback