Снимка: архив, Reuters
fallback

Бойци от "Ислямска държава" убиха днес 20 души в превзетия от джихадистката групировка сирийски град Палмира, пише БТА, позовавайки се на Сирийския център за наблюдение на човешките права.

Oще по темата

Терористите са обвинили жертвите си в сътрудничество с правителствените сили, водещи борба с тях, съобщи СЦНПЧ. Убийствата са извършени в древноримския театър, разположен в античния некропол на Палмира, който попадна под контрола на въоръжените отряди на "Ислямска държава" заедно с новия град.

След като превзеха Палмира в сряда членовете на ИД извършват масови кланета в града, каза за АП Талал Барази, управител на провинция Хомс, в която се намира Палмира. Джихадисти отвеждат цивилни, включително жени, на неизвестна посока, добави той.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 8 години

До GENERAL GADORIANСамо ми обясни защо и как 90% от оръжията на Ислямска Държава са РУСКИ?!?!?!

8

GENERAL GADORIAN

преди 8 години

Схемата мили дечица е следната! Подпалват Близкия Изток и части от Африка. Напълват Европа с емигранти. После подпалват Европа и снабдяват с оръжия и християни и ислямисти. И това ще продължи с векове може би. Да не кажа вечно. А снабдителите са на майната си и ще правят пачки. Да живее демокрацията. Горката Европа. Отиде зян. Може да ми се смеете, но и кьоравия ще проумее накъде върви Европа като популяция и прочее.

7

Анонимен

преди 8 години

Муджахидини =Ал Кайда = ИДИЛ = е създадено и се въоръжава от ФАШИнгтон -носител на факела на демокрацията . И подпали света . Е! И собственият си *** ,та сега иска други да му го гасат ,сакън да не си изгори ръцете.

fallback