Снимка: архив, Reuters
fallback

Джихадистката организация Ислямска държава е превзела последния граничен пункт на Сирия с Ирак след оттеглянето на силите на сирийския режим, предаде Ройтерс, позовавайки се на Сирийската обсерватория за човешки права.

Пунктът Ат Танф, както е наричан в Сирия, или Ал Уалид (в Ирак) се намира в сирийската провинция Хомс, където в сряда Ислямска държава (ИД) превзе античния град Палмира от правителствените сили.

Боец на джихадистката групировка потвърди пред Ройтерс, че ИД е поела контрола над пункта, който се намира на 240 километра от Палмира.

Иракски представители заявиха, че иракските сили също са се изтеглили от тяхната страна на граничния пункт.

Засега не е известно кога точно ИД е установила контрол над пункта, посочва Ройтерс.

ИД контролира също граничен пункт между сирийската провинция Дейр аз Зур и иракската провинция Анбар, а друг пункт на границата между двете страни в Североизточна Сирия е под контрола на кюрдска милиция.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 8 години

До съюзнициТова ли ти измисли кратуната?Като ти дойдат в къщата , тога викай Ус да я бомбардира, че да ги избие.

3

ennn

преди 8 години

"Боец на джихадистката групировка потвърди пред Ройтерс"Без коментар!

2

Momo

преди 8 години

Баси парадокса.Една камара държава(в това число и САЩ) се бият срещу тези и те си действат така, все едно нищо не е станало.Обяснете ми как така превземат градове. Нали горе има сателити, те не виждат ли машините с които се предвижват, не виждат ли групите на които се движат, за да предадат данните на самолетите и да ги унищожат? Всичко си е един голям хубав театър и оправдаване за харчене на милиони и милиарди долари.

fallback