Снимка: БТА
fallback

Бойци на Ислямска държава установиха пълен контрол над древния град Палмира в сирийската пустиня, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права, предаде Франс прес.

Oще по темата

Според сведения от източници на място войските на сирийския режим са се оттеглили от всички позиции в периферията на Палмира.

Ислямистите контролират военната база в града, затвора и щаба на разузнаването, заяви шефът на Сирийския център за наблюдение на човешките права Рами Абдулрахман, цитиран от Ройтерс. Във въоръжените сблъсъци, започнали вчера, са убити най-малко 100 правителствени бойци.

Абдулрахман специално подчерта, че засега няма сведения за разрушаване на културно-историческите ценности в града, допълва Ройтерс.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Къцко

преди 8 години

Айде още малко и Сирия отива при демокрацията - нали затова тука квичаха разни западни мекерета, когато започна войната срещу Башар. Радваха се, че ще отиде при Кадафи и Саддам. Е, и Сирия ще цъфне като Либия и Ирак, за радост на цивилизована и демократечна Европа!Честито, евроатлантици! Ще дойде и до тук, не бойте се!!!

12

чичо доктор

преди 8 години

До ХихоНещо си объркал името си байно! ХАХО по ти приляга!

11

ranger

преди 8 години

До Маги СтралскаТака е, сила са! Ама там в сирийската пустиня. Защото правителствените войски на са се оттеглили, а са се присъединили! Сирийци са се присъединили към други сирийци, в сирийската пустиня, на страната Сирия! Въобще сирийска работа. Та за каква армия ставаше въпрос!?!?!?

fallback