Духовниятн лидер на Иран Али Хаменей. Снимка: Reuters
fallback

Иран трябва да бъде готов да отблъсне всяка военна атака, без да чака срещу него да се появи заплаха, заяви днес ръководителят и духовен лидер на Иран Али Хаменей в реч пред висшия команден състав на иранските въоръжени сили, предаде ТАСС.

Агенцията се позовава на англоезичната иранска телевизия Press TV. "Трябва да бъдем готови за отбрана, да не чакаме преки заплахи към нас", заяви Хаменей.

"Те /Западът/ заплашват Иран и  искат да не разполагаме с възможности за отбрана. САЩ най-безсрамно заплашват да нанесат военен удар на Иран. Ето защо трябва винаги да сме готови за отбрана във всеки случай", каза Хаменей.

Изказването му е в отговор на заплаха, прозвучала от председателя на Комитета на началник-щабовете на американските въоръжени сили, генерал Мартин Демпси, който на 16 април заяви, че възможната доставка на руски зенитно-ракетни комплекси С-300 на Иран няма да попречи на САЩ, ако се наложи, да те нанесат удар по ядрените му обекти.

Иранският ръководител каза също също, че това, което се говори за иранската ядрена програма е "фалшифициран мит", за да се внуши, че Иран е заплаха, докато истинският източник на заплаха са САЩ, които се месят във вътрешните работи на други държави, които подкрепят агресията в Йемен.

"Иран ще използва цялата си отбранителна мощ, за да се защити", подчерта в заключение иранският водач.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Смешна работа

преди 9 години

До ПЕНТАГОНОВТи не си в час пич с този коментар. Не си наясно със ситуацията. От чие име говориш -"ние" ??? Кои сте вие ??? Имам чувството, че си някакъв "***" ???

34

ПАЗАРДЖИК

преди 9 години

ОТ ЗНИТНИТЕ РАКЕТИ С--300 ЕДИН САМОЛЕТ НЕМОЖЕ ДА ПРЕМИНЕ И РАКЕТА.АЗ.МИСЛЯ ЧЕ ВСЯКА ЕДНА СТРАНА ТРЯБВА ДА ИМА ВОЕН ЗАЩИТА.НЕ ИСКАШ ДА ВЪЮВАШ ВЪОРЪЖИ СЕ ДО ЗЪБИ .И НИКОИ НЯМА ДА ТЕ НАПАДНЕ.МИРЪТ ТИ ВКЪРПА ВЪРЗАНА.КАК ГО НАПРАВИХА РУСНАЦИТЕ

33

ВЕЩИЦАТА

преди 9 години

до 64 А според тебе САЩ ли искаш да бъде лидер. Е НЯМА ДА ИМ СЕ ПОЛУЧИ ВЪПРЕКИ ОГРОМНОТО ЖЕЛАНИ ДА БЪДАТ СВЕТОВНИ ЛИДЕРИ И ОКУПАТОРИ.

fallback