Снимка: архив, Reuters
fallback

Израелската служба за вътрешна сигурност Шин Бет съобщи, че за първи път е разбила група на Ислямска държава на територията на страната, предаде ДПА.

Арестувани са седем израелски араби, сред които 40-годишен адвокат от арабския град Назарет в Северен Израел, се посочва в комюникето. Арестите били извършени през ноември и декември при съвместна операция с полицията.

Групата провела няколко срещи под ръководството на местен радикален мюсюлмански шейх, който ги призовал да вербуват още членове. Участниците в срещите обсъждали идеологията на Ислямска държава, дейността на джихадистката групировка в Сирия и се подготвяли за пътуване в Сирия, за да се присъединят към Ислямска държава там. Като част от обучението си те колели животни, за да се подготвят за убийствата на "неверници" в Сирия, се казва в комюникето на Шит Бет.

Членовете на групата поддържали контакт чрез интернет с джихадисти от ИД в Сирия, включително с други израелски араби, присъединили се към боевете в Сирия.

Седмината били изправени пред съд в Хайфа вчера по обвинения в членуване в нелегална организация, подкрепа за терористична организация и контакт с чужди агенти.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 9 години

До РумбоИДИЛ ще нападнат Израел само когато им омръзне живота. За сега се затопля Ливанската граница с Израел. Нисбала иска да отмъсти на Израел за унищожения миналата седмица конвой с оръжие пътуващо от Иран към Ливан през сирииката земя. Значи Асад позволи на Хизбала да се пренася оръжие през Сирия към Ливан. Може би затова и Израел не взема страна в конфликта между Асад и бандата ИДИЛ. ИДИЛ неможе да вирее в Израел, защото евреите не са американци.

9

Анонимен

преди 9 години

не клЯли а клАли - сигурно си руски олЬЕ хадаш - а Изрел си играе на демокрация с арабските *** вместо да ги смачка и ШАБАК е едно а ШИН БЕТ - съвсем друго

8

Анонимен

преди 9 години

Israel bombardiraha konvoi s orajie koeto e bilo na siriiska teritiria po pat ot Iran za Livan. Ubit e niakakav iranski general koito e bil s konvoia i pomoshtnik na Hasan Nasrala rakovoditel na teroristichnata organizacia Hisballa livanec. Evreiskoto razuznavane znae koga izliza orajie ot Iran kam Livan i gi bumkat oshte po patia . V sluchaia sa gi hvanali v Siria predi da vleznat na livanska teritoria

fallback