Снимка: архив, Reuters
fallback

Насилието в Ирак е отнело живота на над 15 хиляди души през 2014 г., с което изминалата година стана рекордна по брой на жертвите след 2007 г., предаде Франс прес.

Над 22 хиляди души са били ранени през същия период, показват още публикуваните от иракското правителство данни.

През изтеклата година започна офанзивата на Ислямска държава, която завладя обширни райони на Ирак. Иракските сили, подкрепяни от водената от САЩ международна коалиция, се опитват да си върнат загубените територии.

По данни на иракските министерства на здравеопазването, отбраната и вътрешните работи броят на жертвите за 2014 г. (15 538 души) надхвърля повече от два пъти жертвите през 2013 г., когато са загинали 6 522 души. От 2007 г. насам в Ирак не е имало по-смъртоносна година. През 2007 г. религиозните сблъсъци отнеха живота на 17 956 души.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

,

преди 9 години

Но защо никога не се споменава "Израел"при тези събития?Защо молбата на палестинците срещу ционистките военопрестъпления е наречена в цион.преса"главоболие с което можем да живеем"?-timesofisrael/palestine-at-the-icc-a-headache-israel-might-be-able-to-live-with/.Защото антихриста ще управлява(временно)от Йерусалим и Ирак е повече от половината в границите на Велик"Израел(да не се бърка сИзраел от Библията),затова военопрестъпленията на цион.режим и двойните стандарти остават.

4

!

преди 9 години

През 2002г.Нетаняху,лидера на терористичния ционистки режим седящ на няколкостотин скрити ядрени бомби и недопускащ инспекции и неподлежащ на санкции,лъжесвидетелства,че"без съмнение Садам търси и работи и напредва в изработката на ядрено оръжие",както сега лъже за Иран и се опитват да предизвикат същото и срещу иранците.https://youtube/watch?v=fpQdg4D78Jc

3

преди 9 години

За 10 години окупация,САЩ онищожи физически 562000 иракчани или средно по 56000 на година. Защо никоя медия не пише за това или тези който са умрели от американско оръжие се водят на друг отчет? 15000 изглеждат малко смешно на фона на 562000 загинали в името на тази светиня "Демокрацията"

fallback