Башар Асад. Снимка: архив, Reuters
fallback

Сирийците са решени да изкоренят тероризма и екстремистката идеология от страната, заяви сирийският президент Башар Асад, срещайки се с председателя на иранския парламент, предаде ТАСС.

"Борейки се с тероризма, сирийците едновременно ще разширяват и укрепват процеса на национално помирение, за да обхване всички райони на Сирия", обеща Асад. 

Междувременно сирийският президент заяви, че подкрепя регионалните примирия между силите на режима и опозицията. Режимът на Асад ги нарича "помирения".

Лариджани започна от Дамаск регионалната си обиколка, в хода на която ще посети също Иран и Ливан. Той подчерта, че Техеран "подкрепя усилията за започване на диалог между самите сирийци без външна намеса". Според него диалогът ще запази суверенитета и единството на Сирия.

В същото време най-малко 20 членове на екстремистката групировка Ислямска държава бяха убити при опит да завземат военновъздушната база "Дейр аз Зур" в Източна Сирия, предаде Франс прес. загинали са и двама войници на режима.

19 от предполагаемите членове на Ислямска държава са били сирийци, а двадесетият е мароканец. Те са загинали при артилерийски обстрел. Избягалите джихадисти обаче са се добрали до значително количество ракети "земя-въздух".

Това е вторият опит на Ислямска държава в рамките на един месец за превземане на базата.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Suisse

преди 9 години

Kakuv rejim, beeee. Tozi chovek im e zakonniat president. Aman ot tupi nameci vuv vsiaka statia....

13

Анонимен

преди 9 години

Ердоган да взима за пример Асад и ген.Сиси от Египет.

12

ЕМО

преди 9 години

ДА ЗАПОЧНАТ ОТ САЩ

fallback