Снимка: архив, Reuters
fallback

Въоръжени бойци от групировката Ислямска държава са убили 322 души от иракско племе в провинция Анбар, включително десетки жени и деца, чиито тела били изхвърлени в кладенец, предаде Ройтерс, като се позова на първото официално потвърждение от иракското правителство за мащаба на клането.

"Броят на убитите от Ислямска държава от племето албу нимр е 322-ма. Телата на 50 жени и деца също са били намерени, изхвърлени в кладенец", заяви иракското министерство на човешките права.

Държавната телевизия съобщи, че премиерът Хайдер ал Абади е разпоредил военновъздушни удари срещу цели на Ислямска държава около населеното място Хит в отговор на убийствата.

Длъжностни лица в правителствен команден център за операции по сигурността в Анбар и цивилни, с които Ройтерс се е свързала, посочват, че не са чули или видели военновъздушни удари.

Падането на населеното място попари надеждите на ръководеното от шиити правителство, че представителите на сунитските племена в Анбар, които някога помогнаха на американските морски пехотинци да победят Ал Кайда, отново ще станат значима сила и ще помогнат на армията срещу групировката.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 9 години

SAMO RUSIA MOGE DA POBEDI MEGDUNARODNIAT TERORIZAM, AKO AMERIKA NE GO FINANSIRA,A ZAPADNA EVROPA NE OBUCAVA TERORISTITE.

1

Тъпомер

преди 9 години

Пази боже и ти НАТО от тия главорези безумни. Кво да очкваш от хора дето още в племена живеят а се разхождат с мощни съвременни оръжия.

fallback