Снимка: Reuters
fallback

Радикалната групировка Ислямска държава е предприела ново нападение в сирийския кюрдски град Кобане и е извършила два самоубийствени атентата с кола бомба в северната част на града, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права (СЦНЧП), цитиран от Франс прес.

 "Веднага след като извършиха две самоубийствени нападения, джихадистите предприеха офанзива по всички фронтове в града към  зоните, които са още под кюрдски контрол", заяви за АФП директорът на СЦНЧП Рами Абдел Рахман.

По данни на организацията, която следи развоя на войната в Сирия, към 20 часа по Гринуич вчера в Кобане са се водили жестоки сражения, но не се знае колко точно са жертвите.

Бойци на Ислямска държава са атакували и иракския град  Кара Тапах, който е под кюрдски контрол. При нападението са загинали 10 души и хиляди са избягали, съобщи военният началник на сектора.

Джихадистите нападнали по два фронта града, намиращ се на  североизток от Багдад и на 50 километра от иранската граница, и  са го обстрелвали с миномети.

Според представители на кюрдските милиции пешмерга и служител от болница в съседния град най-малко седем бойци пешмерга и трима цивилни са били убити при минометния обстрел и сраженията, които се водят в съседните села.  "Почти половината население избяга днес. Говорим за 9000 души", каза жител на Кара Тапах.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback