Снимка: архив, Reuters
fallback

Кюрдските милиции започнаха офанзива на три фронта в Северен Ирак срещу сунитската джихадистка групировка Ислямска държава (ИД), предаде Франс прес, като се позова на техни командири.

Операциите са започнали преди изгрев слънце северно от контролирания от ислямистите Мосул, южно от Киркук и срещу град на границата със Сирия.

Международната коалиция, оглавявана от Съединените щати, нанесе рано тази сутрин въздушни удари в района на Кобане (Айн ал Араб) в момент, когато джихадистите са пред портите на сирийския кюрдски град на границата с Турция, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права (СЦНЧП), цитиран от АФП.

ИД достигна вчера на 5 километра от Кобане. Центърът на града за първи първи път бе поразен от ракети.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Валентин

преди 9 години

До МисляЗначи трябва да ударим едно рамо та дано се затрие тази Османска държава.

7

Анонимен

преди 9 години

До Ходжа - тълкувателсамо дето ние не нямаме нищо общо с траките а мидиския етнически субстракт си е тюрлю гювеч има даже и ***

6

Ходжа - тълкувател

преди 9 години

До Зис 157ЗиС-че, леко на завоите, ще спукаш гума и - хайде в дерето! Давай по-кротко! Depleted uranium е гадно нещо - остава за дъго време и трови земята - изпитаха го сърбите, а (ама няма кой да ти каже!) и ние покрай западната граница. Кюрдите ще победят - това е войнствен, смел народ. Четох, че зрението на кюрдите е много по-остро отколкото на другите хора. А освен това са малко нещо братовчеди - арийски народ, потомци на древните мидийци, които са от една група с траките.

fallback