Снимка: Reuters
fallback

Антиджихадистката коалиция нанесе нови удари срещу групировката Ислямска държава в четири сирийски провинции в северната и източната част на страната: Алепо, Ракка, Хасака и Дейр аз Зур, съобщи Сирийският център за наблюдение на правата на човека, цитиран от световните агенции.

Сред ударените мишени е бил контролен пункт на Ислямска държава в околностите на град Ракка.

Oще по темата

В провинция Алепо коалицията е ударила мелници и силози в Минбедж, които вероятно били сбъркани с база на Ислямска държава. Убити са цивилни, но не и бойци на Ислямска държава, заяви неправителствената организация. Все още няма данни за точен брой на жертвите.

В събота вече бяха нанесени удари по базата на Иислямска държава в този град, един от малкото в провинцията, който все още е в ръцете на радикалната сунитска групировка.

Снощи силите на ръководената от САЩ коалиция удариха главния газов комплекс, контролиран от групировката Ислямска държава в Сирия. "Международната коалиция атакува за първи път входа и залата за молитви на предприятието в Кунико в източната провинция Дейр аз Зур", уточни директорът на организацията Рами Абдел Рахман. Според него целта на нападението била да накара джихадистите да напуснат газовото находище, което е най-голяломото в Сирия. Няколко джихадисти били ранени.

Ако предприятието спре работа, няколко провинции ще бъдат лишени от електричество, смята Сирийският център за наблюдение правата на човека.

Източник от турската страна на границата със Сирия съобщи, че тази сутрин са били нанесени въздушни удари и по контролирания от Ислямска държава град Тел Абяд, където има контролно-пропускателен пункт. Ударени са били изоставена военна база и празно училище.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Registriran

преди 9 години

До Анонимен 9 Америка тогава им викаше 'бунтовници'! Айде по точно и сега им вика борци за свобода, и си им плаща ама тия били умерени ;)

7

Анонимен

преди 9 години

Асад нали им казваше че тия са фундаменталисти!Америка тогава им викаше 'бунтовници'!А сега какво? -"крепостта на Ислямска държава"фурнаджийски лопати! Въртат се как им отърва!

6

Анонимен

преди 9 години

Razrushava se infrasrukturata i ikonomikata na Siria pod predlog 4e udrqt islqmisti

fallback