Снимка: Reuters
fallback

Израелските военни съобщиха, че са възобновили ударите по обекти на терористите в цялата Ивица Газа в отговор на палестинския ракетен обстрел, предаде Асошиейтед прес.

Oще по темата

След като тази сутрин изтече 72-часовото примирие, а преговорите в Кайро между Израел и Хамас за ново гранично споразумение стигнаха до задънена улица, палестински бойци в Газа изстреляха най-малко 17 ракети срещу Израел. В отговор израелската армия поднови артилерийския обстрел и извърши въздушен удар срещу ферма в южната част на Газа.

Според непотвърдено официално съобщение премиерът Бенямин Нетаняху е отзовал делегацията си от Египет, преди да издаде заповедта за подновяване на военната операция в Газа, предаде ИТАР-ТАСС.

Израелският военен говорител подполковник Петер Лернер окачестви новите палестински ракетни удари като "неприемливи, нетърпими и недалновидни". "Взетото от Хамас решение да прекрати примирието ще бъде наказано от израелските сили за отбрана. Ние ще продължим ударите срещу инфраструктурата на Хамас и нейните бойци и ще възстановим сигурността в Държавата Израел", подчерта говорителят, цитиран от Ройтерс.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 34Израел е предложил готов проект за 100 год. летище - остров в морето с мост до сушата, на който мост ще има чек пост от международни сили, по вода ще бъде контролирано от Израел, но *** искат да си движат терористите свободно по света и да си внасят бенгалски огън когато си поискат....няма кой да се съгласи на това малоумие.

16

Анонимен

преди 9 години

Palestincite iskat voina. Iskat neshto koeto nikoi ne e gotov da im go dade Pristanishte i letishte .OK. KOi shte gi proveriava. Te sa islamisti rodeni s vrodeno chuvstvo za otmashtenie

15

От 29 до 31.

преди 9 години

То и списъкът с "терористите" можеш да го намериш в Интернет, ама 7-8 от тях се оказаха живи и здрави.

fallback