Снимка: Reuters
fallback

Палестинското движение Хамас, контролиращо Ивицата Газа, съобщи в Кайро, че няма да има удължаване на примирието с Израел, което е в сила от близо 72 часа и изтича в 8 ч. тази  сутрин, предаде Франс прес.

Двама високопоставени членове на Хамас, които са в делегацията, преговаряща в Кайро с посредничеството на Египет, казаха, че движението отказва да продължи примирието, тъй като  Израел не е съгласен да приеме исканията му.

Oще по темата

"Отказваме да продължим примирието, това е окончателното ни решение. Израел не предложи нищо и не се съгласи на вдигане на блокадата на Газа", заяви за АФП единият от представителите на Хамас.

Член на "Ислямски джихад" - друга палестинска фракция, сражаваща се в Газа, също заяви за АФП, че групировката няма да продължи примирието.

Близо 1900 палестинци, повечето цивилни, загинаха в Газа от началото на конфликта. От израелска страна жертвите са 64 войници и трима цивилни.

Израел съобщи, че примирието вече е било нарушено рано тази сутрин. Три часа преди изтичането му две палестински ракети са били изстреляни към Южен Израел, пише БТА.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

agata

преди 9 години

Do anonimen 7 .....abe glupak takif tezi deza na 2 3 i 4 godini i telisa teroristi?????? Male male maleeeee tapazi eiiii

10

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 11Нека се си се колят помежду си! Вижте в ютюб даже са се филмирали как избиват, разстрелват, колят безнаказано. Било на религиозна основа, абре нали в корана се казвало, че нямаш право да посягаш, убиваш и т.н. ква е тая религия дето изповядват тия изверги. Сигурно пак евреите са им виновни. Ама дано прогледнете и дано някой ден света се отърве от тая смърдяща чалмарска ***.

9

Анонимен

преди 9 години

Защо не дадат на Изрел ,да се разправят с джихадистите в Ирак ?

fallback