Снимка: Reuters
fallback

Един палестинец е бил убит рано тази сутрин при израелски въздушен удар в централната част на Ивицата Газа, броени часове преди влизането в сила на петчасово прекратяване на огъня, предаде Франс прес, като цитира палестински източници. При нападението в Дейр ел Балах са били ранени двама души.

Говорител на израелската армия съобщи, че авиацията е нанесла 37 удара в Ивицата Газа от полунощ. Срещу израелска територия от палестинска страна са били изстреляни 11 ракети, поне четири от които са паднали в ненаселени райони. Останалите са прехванати от противоракетната система "Железен купол".

Властите в Газа, цитирани от Асошиейтед прес, съобщиха, че израелските въздушни удари са поразили 30 къщи рано тази сутрин, включително домовете на лидери на Хамас - Халил ал Хая и Фатхи Хамад. Според министерството на вътрешните работи на Хамас са убити четирима души, а 75-годишна жена, която е била ранена вчера, е починала. Израелската армия потвърди ударите срещу жилищата на лидерите на Хамас.

Израелската армия съобщи по-рано, че ще преустанови бомбардировките си на Ивицата Газа днес за пет часа - от 7 ч. до 12 ч. по Гринуич. Така армията позволява отварянето на "хуманитарен прозорец", който ще даде възможност на жителите на Ивицата Газа да се запасят с продукти от първа необходимост, предаде БТА.

Ръководството на палестинското движение Хамас поддържа установяването на петчасово хуманитарно прекратяване на огъня с цел доставката на продоволствия в Ивицата Газа, предаде ИТАР-ТАСС, като се позовава на палестински медии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 9 години

Снощи сухопътните войски на Израел влезнаха в Газа, за да има по- малко убити палестинци и да проверят къде са тунелите на Хамас които минават под границата със израел

16

Анонимен

преди 9 години

до 16Ако не беше железния купол щеше да има 400 убити израелчета. Ти вероятно не знаеш че по време на война, там където са ракетите и складове за оръжие деца не се допускат. А това че хамас стреля скрит от детски градини и училища в които има деца.

15

7

преди 9 години

Zashto ne napisahte nishto za 4 te ubiti palestincheta dokato igraeli futbol na plaja, celiat sviat gyrmi...

fallback