Снимка: Reuters
fallback

Бойци от групировката Ислямска държава в Ирак и Леванта (ИДИЛ) отвлякоха 60 работници, сред които 15 турски граждани, участвали в строителни работи в иракската провинция Салах ад Дин, предаде ИТАР-ТАСС, като се позовава на турски медии.

Oще по темата
Сред отвлечените има и граждани на Пакистан, Непал, Бангладеш и Туркменистан. Работниците са участвали в изграждането на болница.

Ислямистите от ИДИЛ са освободили само работниците, които са сунити.

Турското външно министерство досега не е коментирало информацията.

В северния иракски град Мосул миналата седмица при две различни нападения на джихадистката групировка ИДИЛ бяха отвлечени 80 турци - шофьори на камиони и служители в турското консулство и техни близки.

Вчера Анкара взе решение да евакуира консулството си в Басра. Работещите в консулството дипломати и служители от специалните служби са пристигнали благополучно в Кувейт. Консулството на Турция в Ербил и посолството в Багдад засега продължават да работят.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Бойко не Борисов

преди 9 години

Такива са плодовете от дървото на американската демокрация засадено преди десет години в Ирак-горчиви и отровни.Явно калпавия градинар е крайно време да бъде гръмнат.

6

Анонимен

преди 9 години

Абе хора, разберете го ,че щатите са заинтересувани да има нестабилност и конфликти навсякъде освен у тях. Това е най-хубавата реклама на долара,а парите обичат тишината.

5

Анонимен

преди 9 години

USA zashto ne otivat da si opravqt i izrinat la..nata i da si izperat gasntite.Ama prozirat otdaleche mrysnite im interesi gadniuxi takiva

fallback