Снимка: архив Ройтерс
fallback

Израел днес се сбогува с бившия премиер Ариел Шарон, който почина на 11 януари след продължително боледуване, съобщава Би Би Си.

Официалната прощална церемония започна в 9.30 ч. сутринта в израелския парламент в Ерусалим.

В речта си премиерът Бенямин Нетаняху нарече покойника "един от най-великите военни командири, които еврейският народ е имал". Според него Ариел Шарон е "несломим" човек, посветен на сигурността на своите хора.

Oще по темата

Хиляди опечалени се събраха, за да му отдадат почитта си. Сред чуждестранните гости са вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън и председателят на Държавната дума Сергей Наришкин.

По думите на президента Шимон Перес Шарон е "жива военна легенда" , която винаги е мечтала за мир в Израел.

По-късно погребалната процесия ще се насочи към пустинята Негев, където се намира семейната ферма на Шарон. Там той ще бъде погребан до своята съпруга Лили.

Дипломатът почина на 85-годишна възраст, след като през януари 2006 г. получи обширен инсулт и изпадна в кома, от която никога не се събуди.

Още по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

муспи

преди 10 години

24 години се оказаха предостатъчни за да се сложи точка по въпроса. Комунизмът е еврейски гешефт за владеене на света, така както в "свободния свят" парите и правителствата са техни. Всичките партии сега в България са все еврейски и комунистически, което е едно и също, гарнирани с по някой турчин или ***. България е колония, защото българи няма във властта. Изключени Сидеров и Атака. За да има такава яростна борба с него, значи не е 2% а 90. Гласовете сега се броят колкото и 1945г.

11

Одисей 1

преди 10 години

12 не казваш защо , не се обосноваваш изобщо нищо не казваш , типично за такива като теб .Толкова ли ти е умствения багаж

10

Анонимен

преди 10 години

До Одисей 1 ТИ ЛУД ЛИ СИ БЕ--ИЛА НА ШАШАВ СЕ ПРАВИШ...ПАК НЕ СИ ПИЛ ХАПЧЕТАТА--Я БЕГОМ НА 4 КМ ДА ГИ ВЗЕМЕШ!!!!!!!!!!!!!!

fallback