Израелско-ливанската граница. Снимка: архив, Reuters
fallback

Израелски войник е бил убит при стрелба на северната граница с Ливан. Това беше потвърдено от израелските военни, предаде Асошиейтед прес.

В изявление военните посочват, че войникът е бил застрелян от снайперист от ливанската армия.

За момента не е ясно какво е предизвикало стрелбата, но случилото се буди опасения от ответни израелски мерки, отбелязва АП.

Преди това ливанската Национална информационна агенция, цитирана от Асошиейтед прес, съобщи, че ливанската армия е открила огън срещу група израелски войници на границата между двете страни. Позовавайки се на телевизия "Ал Манар", ИТАР- ТАСС съобщи, че ливанските войници са стреляли по израелски патрул, който пресякъл границата, а също, че при престрелката са загинали един израелски и един ливански войник. Колко са ранените не се съобщава. Инцидентът бил прекратен с намесата на миротворците на ООН, допълва ИТАР-ТАСС.

Израелската армия съобщи, че е протестирала пред мироопазващите сили на ООН в Ливан, подчертавайки, че "няма да търпи агресия срещу израелската държава".

Говорителят на временните сили на ООН в Южен Ливан, ЮНИФИЛ, Андреа Тененти каза, че са били информирани за "сериозен инцидент" на границата, че ЮНИФИЛ е в контакт както с ливанската, така и с израелската армия и те си сътрудничат.

Инцидентът е станал от израелската страна на синята линия, обясни Тененти, имайки предвид демаркационната линия, която очертава границата между двете държави. Говорителят каза още само, че ЮНИФИЛ продължава да разследва станалото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

bashkircho

преди 10 години

До 7Dobre che imat petrol inache shte dyvchat piasyk. I pak go napraviha s pomoshta na zapada. Sami ne mogat nishto da napraviat.

5

9667

преди 10 години

До bashkirchoИ мюсюлманите направиха от пустинята рай - пример Дубаи!, докато българите направиха от рая пустиня!Направи нещо добро за човечеството - обеси се!

4

Родопите

преди 10 години

Рай направиха евреите от окупираните територии с помощта на милиардите долари идващи от САЩ и Европа, европейците за това днес са в криза, те обичат евреите ционисти, повече от собствените си народи, иначе вече никой не се страхува от тия изчадия, след като Хизбуллах им разказаха играта

fallback