Снимка: архив, Reuters
fallback

Израел обяви, че е провел днес съвместни ракетни тестове със Съединените щати в Средиземно море, предадоха световните агенции, като се позоваха на израелското министерство на отбраната.

Изпитана е била финансираната от САЩ израелска система за противоракетна отбрана "Хец 2", известна още като "Ароу 2" (Стрела 2). Изстреляна е била една ракета "Анкър" ("Котва"), която е трябвало да бъде прехваната от системата "Хец-2". Повече подробности не бяха дадени.

Ракетата е била изстреляна в 9.15 ч. тази сутрин (и българско време) - часа, в който Русия обяви, че е засякла изстрелването на две "балистични цели" в акваторията на Средиземно море.

Oще по темата

Руски официален представител съобщи, че две ракети са паднали в Средиземно море, и предположи, че те може да са били изстреляни от американски военни кораб, предаде Франс прес.

Европейският съюз заяви, че не разполага с информация за изстрелване на ракети в района, съобщи върховният представител на ЕС за външната политика Катрин Ащън, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Сирийската система за противовъздушна отбрана не е засякла падането на ракета на територията на страната, предаде Ройтерс, като се позова на ливанската телевизия Ал Манар.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

252

Гошо... Tъпото

преди 10 години

До tt2Няма нищо свястно...казваш...Тогава ти...ла.на ли...купуваш?

251

iliya47

преди 10 години

Боко ще го мобилизират хамериканците да гаси пожари на самолетоносачите им с маркучу!

250

iliya47

преди 10 години

До Shop " анадъмъ " означава - разбра ли ме; разбиращ ли. сега разбра ли " аркадаш ".

fallback