Дали ще се срещнат и говорят за Сирия? Снимка: Булфото
fallback

Руският президент Владимир Путин заяви, че обвиненията, че сирийският режим на Башар Асад е използвал химически оръжия са напълно абсурдни, съобщи ИТАР-ТАСС.

Той призова САЩ да представят доказателства за използването на химически оръжия в Сирия пред съвета за сигурност на ООН.

Изрази и увереността си, че сирийското правителство не е използвало химически оръжия и че става дума за провокация от страна на хора, които искат да въвлекат други страни в сирийския конфликт и да се сдобият с подкрепата на могъщи участници в международните дейности като САЩ.

Путин подчерта, че ако САЩ започнат едностранни военни действия на сирийска територия, това би било много тъжно и бил увеличило жертвите сред цивилното население.

Той прикани американския си колега Барак Обама, който е Нобелов лауреат за мир, да се замисли за жертвите на евентуалния удар по Сирия, предаде Ройтерс.

Руският президент посочи, че досега не е говорил с Обама за Сирия, но изрази увереност, че срещата на върха на Г-20 в Санкт Петербург идната седмица ще е подходяща платформа двамата да дискутират сирийската криза.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

анчо

преди 10 години

туй дето стой до Путин как са *** облекли с чувешки дрехи, също на чувек ми мязъ

72

Анонимен

преди 10 години

"Запада се държи като, шимпанзе с ръчна граната" :)Мнооо смях :)

71

Popeye

преди 10 години

Доста ясно е казано:"че става дума за провокация от страна на хора, които искат да въвлекат други страни в сирийския конфликт и да се сдобият с подкрепата на могъщи участници в международните дейности като САЩ."Дали Барака ще вдене, а има ли изобщо намерение и възможност да го направи?

fallback