Башар Асад. Снимка: архив, Reuters
fallback

Президентът на Сирия Башар Асад заяви, че няма да напусне своята страна, предаде Асошиейтед прес.

Асад каза в интервю за телевизия "Русия днес", че ще "живее и ще умре" в Сирия.

Oще по темата

Той направи коментара два дни, след като британският министър-председател Дейвид Камерън изказа предположение, че на Асад може да бъде уреден безопасен изход от Сирия, ако това би гарантирало края на гражданската война в страната.

В интервюто, дадено на английски и дублирано на арабски, Асад заяви, че не е марионетка на Запада.

"Аз съм сириец, роден съм в Сирия и ще живея и ще умра в Сирия", каза той.

Според него няма изгледи Западът да предприеме военна намеса в Сирия, но ако това стане, цената би била непоносима. По думите му при подобно развитие би се стигнало до "ефект на доминото, който ще засегне света от Атлантика до Пасифика".

"Не вярвам Западът да тръгне в тази посока, но ако го направи, никой не може да каже какво ще последва", заяви Асад в интервюто.

Въоръженият конфликт в Сирия започна през март 2011 г. По данни на ООН в сраженията между лоялните на Асад войски и опозицията са загинали над 30 000 души.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Патриот

преди 11 години

Браво Асад!Так держать!Всички честни хора те подкрепят.Машината на войната трябва да бъде спряна, иначе ще помете всички ни, заедно със Земята.Истински просветените хора знаят задкулисните игри на САЩ = Англия и Запада, които помагат на терористите без да се прикриват. Известни са ни още от Първата, Втората Световни войни (историк Н. Стариков). Знаем девиза им Разделяй и владей. Знаем как обичат да вадят кестени от огъня с чужди ръце. Знаем действията им на Балканите. Знаем какво направиха чрез предателя Горбачов в СССР. Такива предатели се намериха и в България и затова сме на този хал. По един и същи начин действат навсякъде: СССР, България, Сърбия, Румъния, Грузия, Латвия Ирак, Либия, Гърция. Най-известната им тактика е да се крият под лозунги за демокрация, защита на правата на човека и т.н. Маските вече са свалени. Играта загрубява, дните са преброени, води се война на живот и на смърт. Хартийките-долари,които се печатат няма много да изтраят. Трябват ресурси, а тях може да ги осигури само една трета война. Затова финансират бандитите в Сирия и не се спират пред нищо, а след Сирия са наред Иран и богатата на ресурси Русия. Нефт, газ, злато, Вода. Каквото пожелаеш и край на изкуствено създадената криза. Всички купени медии се занимават с пропаганда, а такива са повечето в страната ни, както и в другите страни. . Същото се отнася и за парламента. Спускат им от вън законите, за които трябва да гласуват и те натискат копчетата. Всички правителства са техни марионетки с изключение на тези, които им се противопоставят Русия, Китай, Венецуела и още някои. Забележете, всички, които не им вървят по гайдата са тирани Путин, Лукашенко, Уго Чавес, Асад Огромни средства се отделят от Държавния Департамент на САЩ за информационна война. Не бива да се хващаме на въдиците им. Трябва да сме будни. Не бива да се допусне друга война! Всички до един сме отговорни.

22

Анонимен

преди 11 години

копирайте в търсачката на vbox Как се инсценират политическите убийства в Сирияда видите как правят снимки на живи бунтовници и после ги пускат в медиитекато убити мирно население от редовната армия на Сирия

21

Анонимен

преди 11 години

Давай Башаре, мачкай турския башибозук !!!

fallback