Засега Иран не смята за необходимо да се намесва в Сирия. Снимка: архив, Reuters
fallback

Иран "няма да позволи на врага да навлезе" в Сирия, но засега не намира за необходимо да се намеси. Това заяви генерал Масуд Джазайери, заместник-началник на иранския генерален щаб, цитиран от всекидневника "Шарг", предаде Франс прес.

"Засега няма нужда приятелите на Сирия да излизат на сцената и според нас не се очертава такава потребност", заяви военачалникът.

В понеделник вестник "Ал Уатан", близък до властта в Дамаск, писа, че Иран е предупредил Турция да не започва атака на сирийска територия и Техеран ще отговори "твърдо", за да се притече на помощ на своя съюзник.

Oще по темата

Според генерал Джазайери "всички компоненти на съпротивата (срещу Израел, т. е. ливанската Хизбула и палестинските ислямистки движения) са приятели на Сирия, плюс велики сили (Русия и Китай), които имат тежест на международната сцена".

"Ще решим според обстоятелствата кога да подпомогнем нашите приятели и съпротивата в региона (срещу Израел). Няма да позволим на врага да навлезе", добави той.

Предупреждението се отнася според АФП за САЩ, западните страни, но също така за Саудитска Арабия, Катар и Турция, обвинени от Техеран - основния съюзник на Сирия в региона, че подпомагат финансово и във военен план сирийските въстаници в усилията им да свалят президента Башар Асад, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

221

Анонимен

преди 11 години

ще видите какво точно ще им се случи на поредните мангасарско-комунистически герои - надявам се следващият !!!!!!1

220

Анонимен

преди 11 години

а има такива *** -мамантос -бог да пази сирия земя на светии - а бе ти лу??,д ли си - там са баас- така се наричат всичките раб-комунистически партии в арабският свят !

219

Анонимен

преди 11 години

и обращението пич е като мъжки и тн !? Ей Балъци - не пискайте - пийте си ракийката -- бачкайте за 150-200 евро и избирайте такива -кото вас *** на власт !!!!!!!!!!!!!!1

fallback