Бенямин Нетаняху. Снимка: архив, Reuters
fallback

Израелският премиер Бенямин Нетаняху обвини Иран за бомбения взрив, който отне живота на най-малко трима души в българския курорт Бургас и заяви, че Израел ще реагира на удара.

"Всички признаци сочат към Иран", заяви Нетаняху. "Само през последните няколко месеца видяхме ирански опити да атакуват израелци в Тайланд, Индия, Грузия, Кения, Кипър и други места.

Точно 18 години след взрива в Еврейския център в Аржентина смъртоносният ирански терор продължава да взима невинни жертви. Това е иранска терористична атака, която се разпростира в целия свят. Израел ще реагира мощно срещу иранския терор", гласи текстът на изявлението, цитирано от Ройтерс и Асошиейтед прес.

Израелските медии припомнят, че на 18 юли 1994 г. Хизбула е взривила Еврейския център в Буенос Айрес, при което загиват 86 души, пише БТА.

 Медиите припомнят, че на 5 януари са се появили съобщения, че израелските власти се опасяват от терористични актове срещу израелци в България, подготвяни от ливанската шиитската организация Хизбула, поддържана от Иран, за отмъщение за убийството на нейния функционер Имад Мугние през 2008 г.

NEWSru.com  пък отбелязва съвпадението, че точно днес в столицата на Сирия Дамаск при терористичен акт загина заместник министърът на отбраната на Сирия генерал Асеф Шаукат, който беше смятан за причастен към убийството на Мугние. Шаукат е съпруг на сестрата на президента на Сирия Башар Асад.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

180

хитко

преди 11 години

Израел, имат , нямат 10 милиона, разказват играта на целия *** свят...Може само шапка да им сваляме и да се учим от историята им. Който казва, че не са живели в тези територии, трябва доста малко да прочете за да си отвори очите. Те и *** и турците не са били по тези земи на европа , ама не щеш ли и ей ги на...Не казвам, че евреите са идеални, но нормално човек да взема градивното и да отделя ретроградното.

179

LAK

преди 11 години

Жалко за загиналите. Евреите си гръмнаха кулите - близнаци, сега си взривиха автобуса. Искат световна война, лошо, че забъркват България. То е ясно, че ще обвинят Иран, тяхното разузнаване Мусад е най- силното. Хитър ход, крадецът вика "дръжте крадеца"! Малко им е златото, грабено хилядолетия от клетите народи... Лошо е и че има достатъчно *** маргинали, които да им вярват.

178

НЕ НА ТЕРОР

преди 11 години

Мразя терора затова питам господина,кои терористи взривиха иранските ядрени учени?

fallback