Бомбени атентати в цял Ирак взеха десетки жертви. Снимка: архив, Reuters
fallback

Експлозии на коли бомби и взривни устройства, заложени на пътя, избухнаха в градове и селища в цял Ирак днес, при което загинаха близо 30 души, съобщи Ройтерс - поредната вълна на насилие в навечерието на срещата на върха на Арабската лига следващата седмица. Срещата в Багдад от 27 до 29 март е дебют за Ирак на регионалната сцена след изтеглянето на американските войски през декември и правителството трябва да покаже пред съседите си, че е способно да гарантира сигурността като домакин, отбелязва агенцията.

Най-смъртоносната атака днес бе в южния шиитски град Кербала, където две едновременни експлозии убиха 13 и раниха 48 души по данни на полицията. В северния град Киркук кола бомба избухна до полицейско управление и уби седем души. Ранените са най-малко 30 души. В централен Багдад атентатор самоубиец с кола бомба уби трима и рани 21 души. Взривове избухнаха също в Байджи, Самара, Дахук, Туз Хурмато и Дулуя северно от Багдад и в Хилла и Латифия на юг от столицата.

Снощи пет бомбени атентата бяха извършени в северната провинция Дияла североизточно от Багдад. Загинаха трима и бяха ранени над 30 души. Терористите взривиха няколко коли и крайпътни бомби в административния център на провинцията Баакуба и в Балад Руз на около 20 км от него. Освен сътрудници на силите за сигурност пострадаха и четири деца, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

славянин

преди 12 години

Че *** са диваци това е безспорно, но е и безспорно, че където стъпи юдо-масонския ботуш оставя хаос след себе си! То това е и целта му, нищо че пее любовни песни за ''демокрация''!

8

Анонимен

преди 12 години

За диваците (мюслемите) това е демокрацията - тероризъм , безмислени хаотични убииства , страх и паника сред населението. Няма мир там където има ислям.

7

Анонимен

преди 12 години

E, нали не *** евреи, та проблеми няма.

fallback