Ранената Едит Бувие. Снимка: Reuters
fallback

Двамата ранени в Сирия журналисти - французойката Едит Бувие и британският й колега Пол Конрой, са били изведени от обсадения сирийски град Хомс и прехвърлени в Ливан, където са в безопасност, съобщиха сирийски опозиционни източници и запознат със събитията дипломат, цитирани от Ройтерс.

Конрой беше прехвърлен тази нощ в Северен Ливан и отведен в Американската болница в Бейрут, съобщи сирийски активист от Северен Ливан, цитиран от ДПА.

Бувие - журналистка от френския в. "Фигаро" - и фотографът Пол Конрой от британския в. "Сънди таймс" пострадаха при бомбардировка на сирийската армия над Хомс на 22 февруари. При същото нападение загинаха американската кореспондентка на "Сънди таймс" Мари Колвин и френският фотограф Реми Ошлик.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

kireza

преди 12 години

НАТО ще влезе в Сирия,ще нападне и Иран,така иска да излезе от кризата,както и през 2-та световна!Ванга предсказа термоядренна,същото направи и френското сляпо момиченце,което Ванга е поръчала да намерят!Когато на детето показват снимка на ядрен взрив и го питат кога ще се случи,то посочи 2012 година!Гответе се за страшните последици от 3-та световна!Безумците ни водят към нея тъпо и упорито!!!

26

Чугуниц

преди 12 години

Ако НАТО влезе в Сирия, ще стане като Ирак - бой партизански 5 - 6 години и изгонване на окупаторите.

25

Кико

преди 12 години

Сега ще видим колко са бабаит американците и колко струва съюзничеството на Русия. Нали никой не си прави илюзия, че в конфликта са Асад срещу некой си Бай Х^й от неква си опозиция? На пангара са САЩ и НАТО срещу Русия и Китай. Да не ми плещат разни тикви глупости за диктатора Асад и мирните му опоненти с демократични претензии! Залогът е съдбата на Иран и ще си покаже кой колко дупе има за сериозна война. И баба знае да млати по Сърбия, Ирак или Либия, ако руснаците пасуват. Я да видим сега!

fallback