Айман ал Зауахири. Снимка: архив, Reuters
fallback

Лидерът на терористичната мрежа “Ал Кайда” Айман ал Зауахири изрази подкрепа за бунта в Сирия срещу режима на Башар Асад, предаде Франс прес.

Подкрепата е изразена във видео, качено в джихадистки форуми, прехванато от американския център за наблюдение на ислямистките сайтове SITE.

Във видеото, озаглавено "Напред, лъвове на Сирия", Зауахири обвинява сирийския режим в престъпления срещу гражданите си и хвали онези, които се бунтуват срещу правителството.

Видеото е качено в мрежата в събота и продължава осем минути. В него Зауахири стои пред зелена завеса и насърчава сирийците да не се доверяват на западните или на арабските правителства, които искат да им наложат режим, подчинен сляпо на Запада.

Зауахири приканва мюсюлманите от Турция, Йордания и Ливан да подкрепят бунта и да свалят решима на Асад, който според него е антиислямски.

От началото на бунта срещу Башар Асад в Сирия са загинали над 6000 души, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

174

до 210

преди 12 години

Смешен си в наивността си. Къде са се опънали Турция на САЩ. Да чуваш вече за Флотилии на свободата, нямааа. Дръпнаха им повода. Не ги ли виждаш, че срещу Сирия са първа писта. Щото така ги инструктираха от САЩ. Не ги ли виждаш във Вашингтон, заедно с най-продажните и изпаднали араби, да замислят окупация на независима държава. В момента Турция е със свалени *** на пангара, а отзад е САЩ. Е това е реалността. Не че е хубава. Да не го видиш, трябва да си солидно ***. Държат ги с нещо.

173

славянин

преди 12 години

Да му мисли ЕС когато ислямистите от ''новите демокрации'' в северна Африка се обединят срещу него! Както е писано в Библията '' с твоите камъни по твоята глава'', но явно някои глави са изкуфели от алчност!

172

до 210

преди 12 години

мда, затова ли в Бг живеят толкова, турци, щото, виждате ли Турция била на светлинни години от нас?! все едно един милион българи да имат канадски паспорти и да продължават да живеят тук.

fallback