Снимка: Reuters
fallback

Тридесет души загинаха, а 72-ма бяха ранени при самоубийствен атентат срещу група шиитски поклонници близо до град Насирия в Южен Ирак, съобщи Франс прес, позовавайки се на официалния сайт на провинция Ди Кар.

Атентатът е бил извършен от терорист, опасан с пояс от експлозиви. Сред жертвите е и лейтенант от армията, посочва сайтът.

Поклонниците отивали пеш в свещения град Кербала за религиозните церемонии Арбаин, с които се отбелязва мъченическата смърт на имам Хусейн в града.

Oще по темата

Тази сутрин четири експлозии в шиитски квартали на Багдад убиха най-малко 29 души и раниха десетки, съобщиха иракските министерства на отбраната и на вътрешните работи, цитирани от Ройтерс.

В Садр сити 16 души бяха убити и 36 бяха ранени при избухването на бомба, заложена на пътя, и взривно устройство, скрито в паркиран мотоциклет до група строителни работници, които чакали да ги наемат за деня. Полицията е открила и
обезвредила още две бомби.

Други 16 души загинаха и 36 бяха ранени при два атентата с коли бомби в квартал Казимия.
 


(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

коко

преди 12 години

без-мозъ4на твар.дано из4езнат от света.

7

Анонимен

преди 12 години

Странно,тия дето наистина им донесоха демокрация,си тръгнаха,пък бомбите продължават да гърмят.Що така бре,другари?Нали уж американците били виновни за това?

6

Анонимен

преди 12 години

Каква е тази религия,дето се изтрепват едни други? Те са някакви луди.

fallback