Снимка: Архив Reuters
fallback

Премиерът на Турция Реджеп Таип Ердоган заяви, че е изгубил доверие в режима в Сирия.

Той предупреди сирийския президент Башар Асад, че кървавото потушаване на протестите на неговите опоненти може да го постави редом със световните лидери, „които се хранят с кръв“, пише Би Би Си.

Oще по темата

Ердоган призова също така Асад да накаже отговорните за нападението срещу турската дипломатическа мисия в Сирия в събота. Тогава Арабската лига прекрати членството на страната в организацията.

„Не очакваме исканията на сирийския народ да бъдат изпълнени от режима на Асад. Ние искаме тези, които сега вървят по острието на бръснача, да не тръгнат по път, от който няма връщане, който води до края на пропастта“, заяви Ердоган.

По-рано турското правителство поддържаше добри отношения с Асад. След кървавото потушаване на протестите в Сирия, започнали през март 2011 г., Анкара промени позицията си, отбелязва Би Си Си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 12 години

Не ви ли писна бе?? Всеки ден .... аман от умници спрете се бе! Хитлер толкова не е мразил евреите колкото тука някой чалганизирани простаци турците! Изчезвайте от този форум простаци! Плювачи!

23

Патилан

преди 12 години

Иран има основания за много сериозни притеснения. Сценарият на САЩ и НАТО за пълен контрол върху нефта е един същ и след Ирак и Либия следва Иран. Събитията в Сирия са само удобен повод за военна намеса. При това задачата на САЩ при евентуална инвазия в Иран ще е значително улеснена, тъй като в този район те имат едни от най силните съюзници - Турция от Север и Израел от Юг."Който днес контролира нефта, утре ще контролира целия свят." - казано е от Х.Кисинджър преди 30 години! На Американската икономика са и нужни военни конфликти за да излезе от батака в които е в момента с външния дълг до луната

22

Реалист

преди 12 години

Кво може да се прочете или чуе от хора чийто пророк е бил разбойник? За един камък е изклал цял град,и така всичките му наследници, та до наши дни .Когато някой им каже истината,могат само заплахи да отправят.

fallback