Снимка: Reuters

В редица сирийски градове през нощта започнаха протести в знак на солидарност с жителите на град Хама, който е мишена на драконовски мерки за сигурност, предаде ДПА, като се позова на активисти на сирийското протестно движение.

Протести тази нощ е имало в град Ал Хаджар ал Асуат близо до столицата Дамаск, както и в редица населени места в провинция Хомс, в източната част на страната. Демонстрантите настояват частите на армията и полицията да вдигнат обсадата на Хама.

При разпръскване на протестите в Хама загинаха най-малко 29 цивилни. Градът бе арена на масови демонстрации срещу режима на Башар ал Асад миналия петък.
ДПА посочва, че разказите на очевидци обикновено трудно се поддават на допълнителна проверка на истинността на фактите.

Още по темата
Сирийското правителство не допуска представители на чуждестранни медии на територията на страната.

Според официалната версия на сирийското правителство частите на армията и полицията са навлезли в Хама, за да възстановят реда и сигурността в район, в който имало блокади по пътищата и опити за саботаж.

Особено силно е присъствието на армията и полицията в район от Хама, в който се намира местното представителство на управляващата в Сирия партия БААС, съобщи телевизия "Ал Арабия",цитирана от ДПА.


(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase