Снимка: Reuters
fallback

Хиляди антиправителствени демонстранти завзеха центъра на град Хомс в Сирия. Протестиращите в третия по големина град в страната обявиха, че няма да помръднат, докато не се оттегли ръководството в Дамаск.

По информация от правозащинтици, лоялните към президента Башар Асад сили за сигурност  са стреляли срещу хората, съобщи ВВС.

Вътрешното министерство на Сиря обяви протеста за въоръжен метеж.

Преди завземането на централния площад в Хомс бяха погребани някои от загиналите по време на неделните сблъсъци между протестиращи и полицията в града.

В неделя в Хомс загинаха осем души, след като войници откриха огън срещу демонстрантите. Протестът беше заради смъртта в ареста на племенен лидер.

Опозицията обяви, че окупацията на града ще продължи до изпълняването на политическите им искания. Те включват отмяната на дългогодишното извънредно законодателство, с което се управлява Сирия и освобождаването на политическите затворници.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

до 2 Салахадин

преди 13 години

*** си като Бойко. Влез в уикипедия и после се излагай публично, та поне да се оправдаеш, че си се бъзикал.

8

Атака

преди 13 години

Абе какво става с тези от НАТО!!!Защо не идат да бомбандират и там сега, нали се нарушават правата на човека!

7

Анонимен

преди 13 години

Абе никой продължава да не говори какво стана в Бахрейн ?Значи там "имаше чуждестранен заговор" , а в останалите неудобни арабски страни "народно недоволство".

fallback