Снимка: Reuters
fallback

Израел е готов да спре обстрела срещу въоръжените палестински групировки в Ивицата Газа, ако те също прекратят огъня, обяви израелският министър на отбраната Ехуд Барак, цитиран от Ройтерс.

„Ако те спрат обстрела на нашите селища и ние ще спрем обстрела. Ако те спрат атаките изцяло, ще бъде спокойно, ще бъде добре”, заяви Барак пред израелска радиостанция в неделя.

Заради изострянето на ситуацията в Ивицата Газа на извънредно заседание се събира Арабската лига. Срещата е по молба на президента на Палестинската автономия Махмуд Абас.

Напражението около Газа рязко се повиши, след като в четвъртък палестински бойци изстреляха противотанкова ракета срещу еврейски училищен автобус и един ученик е в критично състояние.

Последвалият отговор от Израел до момента е отнел живота на 19 палестински бойци и цивилни.

В събота ислямисткото радикално движение „Хамас”, което управлява Ивицата Газа, обяви постоянна тревога за всички сили за сигурност.

Това са най-смъртоносните сблъсъци между Израел и „Хамас” от конфликта в края на 2008 и началото на 2009 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

114

Анонимен

преди 12 години

Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.Прави впечатление, че доста от коментарите точно в този материал са на латиница. От хора, владеещи български, ползващи компютри без кирилица???Къде?

113

12777

преди 12 години

Да ги заличат мръсните забрадки ! Да сринат до основи тая измислена палестина !

112

ves666

преди 13 години

kolkoto poveche se trepat tolkova po dobre, pone shte osvobodiat svetite zemi ot prisastvieto si.

fallback