fallback

Сирийските спецслужби откриха огън срещу участници в антиправителствена демонстрация в град Дараа, като убиха петима души.

Това съобщи АФП, като се позова на правозащитни организации, действащи в страната. Срещу демонстрантите е бил използван и сълзотворен газ.

Антиправителствените протести в град Дараа, намиращ се на 100 км южно от столицата Дамаск, започнаха в петък, 18 март. В протестите се включиха около 4 000 души. Срещу тях полицията използва сълзотворен газ и гумени куршуми.

Тогава при разпръскването на демонстрацията загинаха шестима души, сред което 11-годишно момче, починало от отравяне от сълзотворния газ.

Oще по темата

Президентът на Сирия Башар Асад поднесе личните си съболезнования на семействата на загиналите, като обеща щателно разследване на инцидента.

След протестите от 18 март в Дараа бяха прехвърлени допълнителни сили на полицията, включително спецчасти.

САЩ и ЕС осъдиха употребата на сила при разпръскването на мирните антиправителствени демонстрации в Сирия.

Върховният представител на Евросъюза по външната политика Катрин Ащън нарече неприемливи действията на сирийските власти спрямо участниците в протестите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Петко Чапаев

преди 13 години

Айдееее, и в Сирия се започна.Тоя свят е полудял.Дали не идва редът и на Европа???

18

Анонимен

преди 13 години

Или тъй като страната е под ръководството на ЦРУ агенти всичко е наред.-------------- Какви ЦРУ агенти, бе! Техния вожд ходи да целува ръка на Мутин, дали са цяла военноморска база на руснаците. Са ше кажеш, че правилно са изтрепали протестиращите, нали?

17

Анонимен

преди 13 години

Сегашният президент на Сирия е син на предишния диктатор, който мачкаше хората в продължение на почти 30 години. Народа мизерства, но пазаруват руски оръжия и имат руски военни бази на територията.

fallback