Протестите на площад Тахрир, Кайро. Снимка: БТА
fallback

Премиерът на Турция Реджеп Таип Ердоган призова президента на Египет Хосни Мубарак да изпълни исканията на народа на своята страна.

„Искам да се обърна с искрен призив към Хосни Мубарак: вслушайте се в гласа на народа, неговите хуманистични искания.

Изпълнете исканията за необходимост от промени без колебания“, каза Ердоган на заседание на парламентарната фракция на оглавяваната от него Партия на справедливостта и развитието.

По думите на Ердоган Турция „е била и ще бъде редом с братския народ на Египет, споделя неговите радости и горест“, пише РИА Новости.

Oще по темата

От 25 януари в Египет се провеждат масови протестни акции с искания за смяна на режима на Хосни Мубарак, който е на власт от 30 години, провеждане на икономически и политически реформи. Вълненията са съпроводени от грабежи и палежи.

150 са вече жертвите на безредиците, над 4000 души са ранени. Народните протести продължават във всички големи градове в Египет, макар че от понеделник страната има ново правителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

до 39

преди 13 години

ти може да си *** , но аз съм на мнение че ние сме ТРАКИ. така че вън арийските терористи от Тракия. и България идва от тракийското племе богари. май че *** като Божидар Димитров са успели да ти изтрият можачните клетки

36

Историк ot Yakoruda

преди 13 години

Турция е първата република и първата демокрация на Балканите. Икономиката и сега е 14 по големина в света. За армията и дисциплината там да не говорим че ще ни затреперят гащите. А сега нещо за нас.... Ние сме арийци защото *** означава Булг+ ар ар=арийци. Ромите и те са арийци Това ни стига

35

Анонимен

преди 13 години

на народа си... Да не е негов собственик?Имаше един филм по телевизията -за вземане на властта сред маймуните. Най-интелигентната *** е лидер на бунта, но после начело винаги застава друга, която си служи с насилие - хапе, терориризира другите. И така -до следващия бунт.

fallback