Ерусалим старият град. Снимка: БТА

Тълпа палестинци разгроми през нощта срещу вторник офиса на катарската телевизия „Ал Джазира“ в Рамала на Западния бряг.

Привърженици на палестинската национална администрация начело с Махмуд Абас протестираха по този начин срещу публикуването от „Ал Джазира“ на материали, говорещи уж за готовност на палестинската администрация за принципни отстъпки пред Израел в името на постигане на мирно споразумение.

Изпочупени са прозорците на сградата и камерите за видеонаблюдение, причинени за съществени материални щети. Пристигналите полицаи са изтласкали протестиращите далеч от сградата.

Междувременно египетското радио съобщи, че главният съветник на Абас  - Ясир Абд Рабо в интервю за арабски журналисти обвини „Ал Джазира“ в „информационна игра, насочена към измама и дезориентиране на обикновените хора“.

Още по темата

"Съобщенията на телевизията са опит за изопачаване и подкопаване на позицията на палестинското ръководство", подчерта той.

По думите на Абд Рабо данните на „Ал Джазира“ се основават на „извадени от контекста цитати, инсинуации и явно изфабрикуване“, пише ИТАР-ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase