Снимка: архив, Булфото

Преди няколко дни младият изпълнител Десислав Зарков разпространи отворено писмо, в което твърди, че правата на новата песен на Анелия "Аз съм дяволът" са откупени за територията на България от него. Зарков вече привършвал своя вариант, но на пазара вече се появи версията на далеч по-прочутата му колежка.

"Всеки има право на мнение, но когато го излагаш публично, укорявайки други лица, трябва да си сигурен в истината. Два извода могат да се направят от изложението: или е потопен в дълбоко заблуждение, или това е поредният търсач на евтина слава на чужд гръб", коментираха продуцентите на Анелия - "Пайнер".

Още по темата

Правата за музиката на песента "Аз съм дяволът", изпълнявана от Анелия, са уредени с композитора на оригиналната песен в Сърбия, който единствено има законно право да преотстъпва правата за творбите си, излагат фактите от компанията.

"Десислав Зарков няма авторски права върху оригиналната музика. Той би притежавал права само върху последваща собствена преработка, според подписания от него договор. Спор за права върху негов продукт няма, а такъв, според собствените му думи, все още и не съществува.

Амбициите на Зарков са несъстоятелни, вероятно резултат на незадълбочен прочит на закона. В тази посока се крие и обяснението за опита да претендира за нещо, което е чуждо. Добре би било младият изпълнител, който "тепърва ще доказва себе си", да насочи усилията и енергията си към музикално, а не към медийно творчество, ако наистина целта му е музикален успех", допълват от музикалната фирма.

От там смятат, че Десислав Зарков дължи извинение на "Пайнер" и лично на певицата Анелия, за причиненото неудобство и неуместните обвинения, които публично разпространи.

"Ако не го получим, ще потърсим защита на правата си по законовия ред", отсичат от "Пайнер".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase