Райна Кабаиванска. Снимка: Булфото
fallback

Великата оперна певица Райна Кабаиванска изказа своята критика и несъгласие с развитието и утвърждаването на попфолк музиката в България в своето гостуване в завърналата се програма „Всяка неделя”.

Една от най-ярките български звезди по света, живееща от дълги години в Италия, избирана пет пъти за най-популярна личност там и два пъти за музикант на годината, отговори на въпросите на Кеворк Кеворкян, като започна с признанието, че до скоро дори не е знаела какво е чалга.

По лицето й обаче се изписа учудване при вида на излъчения за кратко поп-фолк видеоклип и тя не скри своето мнение.

Чалгата е една вулгарност, такава пошлост, която се среща може би само в порнофилмите. Провокирана от водещия тя определи жанра като музикално порно.

Ако това е възпитанието на масите тук, това е гибелно, заяви Кабаиванска.

Въпреки това оперната прима изрази надеждата си, че това не е така.

Кабаиванска сподели още, че е радостна, че е имала възможност да пее на една сцена с едни от най-великите певци. Тя не скри и възхищението си от Лучано Павароти, чийто глас сякаш слизал от небето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

183

Анонимен

преди 11 години

вярно е

182

ДЕМЕТРА

преди 11 години

Не вярвам някой любител на чалгата да е съгласен дъщеря му да се облича и държи като чалгарка!Виждала съм Андреа преди да стане"звезда"-беше красиво момиче,но сега...

181

Мони

преди 11 години

Обичате чалгата,но я си представете дъщерите си облечини и държащи се като чалгарки!Не го искам за своята и затова чалга никога не се е слушала в къщи.Не мога да понасям вулгарните текстове,а за поведението на певиците от този бранш да не говорим!

fallback