Снимка: ЕПА/БГНЕС
fallback

Сръбският президент Александър Вучич беше домакин на министър-председателите на Полша и Гърция - Доналд Туск и Кириакос Мицотакис – като тримата лидери вечеряха заедно в Белград. Вучич написа в своя Instagram, че заедно с Туск и Мицотакис са обсъдили развитието на ситуацията в Европа и преодоляването на общите предизвикателства.

“За мен е голяма чест и удоволствие, че мога да бъда домакин на министър-председателите на Полша и Гърция тази вечер. Това е възможност да обменим мнения по актуалните събития в Европа, начините за преодоляване на общите предизвикателства и възможностите за по-добър живот на нашите граждани в общия европейски дом. Добре дошли, скъпи приятели“, написа сръбският президент.

Двамата премиери пристигнаха в Сърбия на 23 октомври. Туск беше посрещнат на летище „Никола Тесла“ от сръбския премиер Милош Вучевич, а Мицотакис – от външния министър Марко Джурич .

Посещението на Туск продължава на 24 октомври с официална среща с Вучич, а след това е предвидена пленарна среща на делегациите на Сърбия и Полша. / БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Хахаха

преди 2 часа

Защо не е на масата с джуддето? Днес, не е новина грандиозния провал на джуджето на брикс.

8

Анонимен

преди 2 часа

А какво са яли?

7

Анонимен

преди 3 часа

1, не е забравил и добре познава истинското лице на Запада. Знае, че ако ги отблъсне рязко, ще му спретнат майдан. Виж Грузия, която вече направи остър завой. След 3-4 дни очаквам демонстрации със заявления за нечестни избори, непризнаване на резултатите от гласуването на 26-ти октомври 24 г. и стартиране на процедурата на майдана.

fallback