Снимка: ЕПА/БГНЕС
fallback

Процесът по евроинтеграция трябва да бъде “освободен от оковите на двустранните проблеми”, каза президентът на РСМ Гордана Силяновски-Дачкова. Днес тя се срещна с президента на Хърватия Зоран Миланович в Тиват, Черна гора. Двамата участват в срещата на лидерите на страните, участващи в процеса Бърдо-Бриони.

Президентът на РСМ изрази благодарност за "твърдата и непрекъсната подкрепа" от страна на Загреб в процеса на европейска интеграция. В тази насока тя призова процесът на европейска интеграция "да бъде освободен от оковите на двустранните проблеми" и напълно "дебилатерализиран", като посочи опасността от нарастване на евроскептицизма поради сегашната "задънена улица, в която се намира процесът".

Гордана Силяновска поиска Европейският съюз да потвърди своя ясен ангажимент към региона, "както беше направено на срещата на върха в Солун през 2003 г.", и интеграционният процес "да се основава на изпълнението на критериите от Копенхаген като единствено условие за присъединяване към съюза".

"Като съюзници в НАТО ние сме силно ангажирани с насърчаването и споделянето на общи ценности и отговорности в рамките на Алианса, допринасяйки за международните мирни операции, споделяйки общи виждания по отношение на ситуацията на регионално и многостранно ниво за мир и стабилност в региона", каза още тя на срещата с Миланович.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Мара Бунева

преди 6 минути

Да, така е. Затова РСМ ще чака още много години. Докато или си реши двустранните проблеми, или престане да съществува. Бездруго сърбомицкоски вчера заяви накъде ще върви той, фалшивата му партийка и още по-фалшивата му държавица: към србскиот свет. Да не би някой да се е изненадал от това? Ние не... Но все пак, върхът на кощунството е новорегистрираната ВМРО-ДПМНЕ Србиja. Тази новина сложи точка на предателството и потресе дори някои от отчаяните скопски македонисти...

30

Евала

преди 1 час

Юрдечка патрава.

29

Анонимен

преди 2 часа

Само за няколко десетилетия как са им промили мозъците,не е истина.

fallback