Снимка: БГНЕС
fallback

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис предложи пилотно блокиране на мобилните телефони в училищата по време на поредната му среща с президента на републиката Катерина Сакеларопулу в президентския дворец.

"Смятам, че ангажиментът на правителството да забрани използването на мобилни телефони по време на учебните часове е много важен. От момента, в който детето тръгне на училище, докато не го напусне. Когато кажем "мобилен телефон в чанта", имаме предвид точно това. Това не е просто очакване и със сигурност не е въпрос на наказание", добави премиерът на Гърция.

Освен това Мицотакис беше информиран, че в Патра е отстранен ученик, използвал мобилен телефон в час, съобщи кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

Пилотен проект на специални кутии

Кириакос Мицотакис подчерта, че правителството иска родителските комитети да станат съюзници по този въпрос.

"Разговарях с министъра на образованието и съм много положителен за факта, че ако има такива искания от родителски комитети, тогава на първия етап, като пилотен проект, ще може да се монтират шкафчета в определен брой училища. Така че децата да могат да затварят телефоните си, когато отиват на училище, и да ги взимат, когато си тръгват. Но е важно тези мерки да не се налагат отгоре надолу, а да резонират със самата училищна общност", заключи министър-председателят.

Президентът Катерина Сакеларопулу подчерта, че това е необходимо "разрешение на проблема с тормоза в училищата, тъй като е необходимо сътрудничество между учители и родители и държавната политика трябва да се развива на базата на социална справедливост".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Дзивко

преди 15 часа

Тук маминка ще е против, как няма да чува детето всеки час, загледайте се по улиците сутрин рано, само жени говорят по телефона, тва в 7-7.30 се водят важни разговори от типа яло ли е детето (то има нещо наречено инстинкт и кат огладнее ще яде) или дали е спал внучето, все едно ще върне времето и ще го приспи

6

Един Българин

преди 15 часа

Гърлежите след 60-70 г мързел и назадване в наука и технологии решиха да вземат мерки. Ние трябва ли да чакаме още 35г? Това решение е ключово за намаляване на тормоза на учители и ученици!

5

Анонимен

преди 15 часа

А в българските училища кога?При това ниско ниво на учениците,одавна трябваше да бъде въведено.Те ходят на училище да се забавляват,а не да учат.

fallback