Снимка: БГНЕС
fallback

Лично не съм оптимист по отношение на процеса по интеграция на Сърбия в ЕС. Не вярвам това да стане преди 2030 г., заяви сръбският президент Александър Вучич по време на форума за сигурност в Прага.

"Пожелавам всичко най-добро на Черна гора, но не вярвам те да са част от ЕС до 2028 г., както и не вярвам, че и ние ще сме част от ЕС през същата година", каза той на форума "Глобсек 2024".

Вучич смята, че интересите на ЕС се различават от време на време със сръбските интереси.

"Имаме различна преценка за бъдещето на ЕС, но всички искаме да сме част от ЕС. Ние не сме сигурни как ще се развиват нещата в страните-членки на ЕС. Това, което е очевидно в момента е, че Украйна и Молдова имат шанс за това, което е разбираемо, но в същото време има умора в ЕС от разширяването", заяви сръбският президент.

Той се похвали със сръбските достижения.

"Аз съм прагматик, а не голям фантазьор и се вълнувам от икономическия напредък на Сърбия. Успешно задминахме всички държави от Западните Балкани, а само преди 10 години бяхме на четвърто място", каза още Вучич, цитиран от БГНЕС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Анонимен

преди 2 седмици

Вярно няма да бъдете, българомразци!

56

нн

преди 2 седмици

Хитро. 2030 год. ЕС няма да е това което е сега. Както върви, ЕС се превръща нещо като бившия СССР, а такава форма на управление явно няма бъдеще.

55

Лицемери

преди 2 седмици

Путин и неговите слуги....проклинат запада,но искат само западни заплати и коли, образование за децата си и недвижими имоти..само в западни държави. При такъв цинизъм , лицемерие и наглост...и да имат путинистите. превес при избори....означава само едно....гласуващите са в мнозинството си прости хора,озлобени и маргинализирани,без перспектива...винящи. за всичко и всички ...само не и себе си,че са аутсайдери в живота.

fallback