Снимка БГНЕС, архив
fallback

В сръбските медии днес започна масирана антибългарска кампания и персонални нападки срещу консула ни в град Ниш Петър Данов, предаде БГНЕС.

В кампанията участват всички официози и проправителствени медии като "Вечерне Новости", "Политика", "Ало", "Б92" и т.н. Всички публикуват една и съща информация без никаква разлика. В нея се търси отговорност, защо "българският консул в Ниш Петър Данов е участвал в откритата среща в града, на която се обсъждал въпросът за минните проекти и гражданската отговорност". Дебатът е бил свързан с производството на литий в Сърбия и екологичните въпроси.

"Това, което обаче привлича вниманието от тази среща, е присъствието на българския консул в Ниш Петър Данов. Отдавна е известно, че България проявява интерес към уж застрашените права на своето малцинство в Сърбия, с което след това злоупотребява, за да отправя множество неоснователни критики към страната ни в международните инстанции. Това поведение на българския дипломатически и консулски представител изисква особено внимание, но и публично осъждане", се казва още в публикациите, които са открит призив за разправа с българския дипломат.

Освен тези призиви за "публично осъждане" в публикациите се казва, че "българската страна трябва да отговори дали присъствието на нейния консул на срещата, посветена на въпроса за добив на литий, която се провежда в разгара на т.нар. антилитийни протести, чиито организатори искат да свалят легитимно избраните власти на страната ни, е открита подкрепа за дестабилизацията на Сърбия?"
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Кой е с мене?

преди 4 седмици

Името е Nandorfehervar, и аз съм съгласен, че не трябва да остава сръбски, с уговорката че Унгария също е на бивша българска територия, както и голяма част от Украйна. Румъния се подразбира. Като дръпнем една черта от там, чак до Алтай, всичко е българско. Ще възстановим империята на Великия Хан и ще се изхранваме от данъците на подчинените народи, както се полага.

37

:))))

преди 4 седмици

До Анонимен 43 - Знаеш ли какъв е преводът на сложното име, което през Средновековието унгарците са дали на Белград? Градът на белите българи! Та затова можем да поспорим дали има логика да остава "сръбски" дори този санджак.

36

malgiorno a tutti

преди 4 седмици

Има тука наблизо, до границата с плескавиците, инсталирана една система от турбокомпресори и винаги съм се чудил, нужно ли е да работи и нужно ли е да е на едно място, а не в насипно състояни, с "части" от турбокомпресорите по всички ниви наоколо, с бонус който каквото си намери - негово си е, но сам да си го закара до вторичните суровини :).

fallback