Снимка iStock
fallback

Комисията по политиките за българите извън страната ще изслуша днес представителите на Министерство на външните работи.

Изслушването е във връзка с неизпълнението на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Северна Македония и мерките, предприети от страна на изпълнителната власт за гарантиране правата на българите в Република Северна Македония, чрез реализиране на тяхното легитимно искане за включването им в Конституцията наравно с останалите народи в страната.

По време на заседанието се очаква да бъдат изслушани и представителите на Министерство на външните работи за състоянието на консулските и дипломатически услуги на територията на Република Северна Македония. Предстои като точка 3 и изслушване на представителите на Министерство на външните работи, относно последното преброяване в Република Албания и последващите реакции на съседни държави.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

художника

преди 1 месец

До ВМРО Македонja, забрави да добавиш татари, фа-ш-исти, кучинья, 100 црвени и т.н. Ама ла-й-ното си е ла-й-но, колко повече го бъркаш - повече мирише.

14

художника

преди 1 месец

До Анонимен-1, Македония има- македонци нема!

13

Дедо

преди 1 месец

Най голямата мечта на всеки северномакедонец е да вземе български пасош ,за да може да пътува и работи в ЕС. Два млн. Северномакедонци завиждат на тези 100 хил.които успяха да вземат българското тескере . Но промоцията свърши и го няма Батко Краси от ВМРО който събираше кеша.

fallback