Снимка: ЕПА/БГНЕС

Александър Вучич, президент на Сърбия, обяви в личния си Инстаграм профил, че средната заплата за страната е надхвърлила 100 хиляди динара, което е около 855 евро. Данните са за месец май. Вучич добави, че само преди десет години средната заплата е била 330 евро. Той допълни, че Сърбия се движи по добър път.

“Получихме данни за месец май за средната заплата в Република Сърбия в много от нашите градове. В Белград средната заплата е 1075 евро, в Нови Сад - 982 евро, в Ниш - 813 евро и се доближава до средната за страната”, каза във видеообръщението в Инстаграм Вучич и подчерта, че в Бор, където има голяма медна мина, средната заплата е 1025 евро.

Президентът добави, че ръстът на заплатите е в следствие на добри инвестиции и вичеионерска политика. Вучич допълни, че според него до края на годината средната заплата ще е над 900 евро.

“Трябва да работим още повече, по-усилено, защото знаем и виждаме, че можем, защото Сърбия може с големи крачки да въври напред“, каза Вучич.

Той отправи призив към гражданите за обединение, за да може да се постигнат целите до 2027 г. средната работна заплата да бъде 1400 евро, а пенсията - 650 евро. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase