Снимка: архив, БГНЕС

Начинът, по който напоследък се води диалогът с нашата страна, е най-малкото непродуктивен и несериозен. Това каза пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова на въпрос за изказването на президента на Република Северна Македония Гордана Силяновска, според която нито един член в Договора за приятелство и добросъседство с България не казва, че трябва да бъде променена Конституцията на страната.

Още по темата
"Не искам да вярвам, че нашите съседи променят курса си по отношение на реално членство в ЕС. Препоръчвам внимателно да се изчетат документите на Съюза, решенията на Съвета", каза Илияна Йотова.

В резолюциите, които Европейският парламент прие, ясно е упоменато какво е значението и на Договора за добросъседство, както и на Преспанското споразумение, посочи тя. Вицепрезидентът коментира, че те са само елемент от преговорния процес, който предстои на нашите съседи.

Внимателно препоръчвам да се види и процедурата - какви са необходимите условия, за да има междуправителствена конференция, какво ще наблюдава Европейската комисия, имат много работа, каза Илияна Йотова. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase