Снимка: ЕПА/БГНЕС
fallback

Назар Волошин обвини руското министерство на отбраната, че разпространява фашлива информация за предполагаемото превземане на две украински селища в Луганска и Харковска област. Назар Волошин е говорител на оперативно-стратегическа група, която е част от сухопътните войски на Украйна, предаде Укринформ, съобщава БТА.

"Днес руското министерство на отбраната, в редовната си информация за "победите" на своите войски на територията на Украйна, публикува доклад, в който се твърди, че село Артьомовка в източната украинска Луганска област и село Тимковка в съседната Харковска област са били "освободени" от украинските части. Работата обаче е там, че руската пропаганда за пореден път се оказа слаба и безсмислена. Още повече, че такива населени места в Украйна няма", уточни Волошин.

По думите на Волошин в момента Мясожаровка е под контрола на Въоръжените сили на Украйна.

"Що се отнася до превземането на село Тимковка в Купянски район на Харковска област, това село е било ликвидирано още през 1987 г.", отбеляза той и добави, че в този район също няма руски войници.

Ройтерс припомня, че вчера руските въоръжени сили обявиха, че са поели контрол над село Мясожаровка (отбелязана в руския доклад като Артьомовка) и село Тимковка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

СССР

преди 1 седмица

Георгиевка след Маринка ще я освободят от ден на ден

59

Анонимен

преди 1 седмица

И Новоалександровка!!!

58

Анонимен

преди 1 седмица

Сокол също е освободен, както и Новопокровск

fallback